Skön seger i derbyt - Herr

I högsommarvärmen spelade herrarna hemma på Laröds IP. Den nordvästskånska kollegan Vejby IF tog sig till norra Helsingborg och bjöd upp till bra motstånd.            

I en jämn tillställning var HIK dock snäppet vassare under stora delar av matchen. Det var också hemmalaget som bröt dödläget efter kvarten spelad. Oliver Åkerman svarade för ett vackert förarbete när han frispelade djupledslöpande Teddy Bermudez. Den stekhete anfallaren avslutade kliniskt och gav därmed sitt Hittarps IK ledningen.

Efter målet mattades matchen av en aning, kanske var det värmen som gjorde sig påmind, och Vejby tilläts att äta sig in i handlingen igen. Ett ödesdigert misstag av HIK då gästerna utjämnade tillställningen efter 25 minuter. Ett resultat som stod sig halvleken ut.  

I akt två tog HIK över igen, utan att för den sakens skull dominera, och kändes lite tyngre än sin kombattant.

HIK kom till ett gäng halvfarligheter och i den 63:e matchminuten lyckades laget också få utdelning på övertaget. Edis Agelius spelade vackert fram den framrusande Mouhamed Fahs som inte gjort något misstag i avslutet. Ett lika rättvist som skönt mål.

Därefter hade HIK ytterligare lägen att utöka sin ledning vilket man inte lyckades förvalta. Istället skulle man avsluta med att backa hem och försvara sitt övertag. Vejby stångade på och kom till någon halvchans. Herrarna red ut vinden och tog därmed sin andra raka seger.

Bästa tänkbara start således och Erik Edmans mannar ska vara belåtna med säsongsinledningen.

Det finns dock inget utrymme för att stanna upp och känna belåtenhet. Redan på tisdag är det match igen. Även denna gång är det Laröds IP som agerar skådeplats och för motståndet svarar Gislaveds IF. En ny bekantskap för Hittarps IK.

Mer om den matchen senare i veckan.

//..Hittarps IK