Seger i seriefinalen

HIK Herr fortsätter att gå fram som en slåttermaskin i serien. Under torsdagskvällen besegrades Stafsinge IF i seriefinalen med glasklara 4-0. Ett resultat som faktiskt var i underkant sett till antalet skapade målchanser som inte förvaltades.

På Laröds IP fick publiken bevittna en ganska jämn förstahalvlek. HIK kontrollerade handlingen och Stafsinge valde att fokusera på kontringar och fasta situationer. Det var också hemmalaget som skapade hetast målchanser men det skulle dröja till halvlekens absoluta slutskede innan man fick hål på gästerna.

Oliver Åkerman frispelade Tim Amilon Persson med hjälp av en elegant klackspark. Tim var iskall vid det efterföljande friläget och gav därmed Hittarps IK en 1-0-ledning in i halvtidsvilan.

I andra halvlek var det HIK för hela slanten. Spelet förlades på Stafsingens planhalva och målchanserna radades upp. Det skulle inte dröja särskilt länge innan hemmalaget också utökade till 2-0. Oliver Åkerman var iskall från straffpunkten.

Därefter var det fria spjäll och inte Stafsinges situation blev inte bättre av att en SIF-spelare visades ut efter två varningar.

Tim Persson, återigen frispelad av Oliver Åkerman, spädde på HIK-ledningen och ikonen André Kopfinger fastställde sedan slutresultatet efter ett vackert avslut som gick i mål via ribban.

4-0 i den tidiga seriefinalen alltså och HIK, som fortfarande inte släppt in något mål, har verkligen haft en övertygande inledning på säsongen. Laget firar välförtjänt midsommar som serieledare och har därefter ytterligare två matcher innan man går på uppehåll. Den första spelas även den hemma på IP, den 29 juni mot Waggeryd, och nästa helg reser laget till Örjans Vall för att avsluta våren mot IS Halmia.

Mer om det senare.