Seger i måstematchen

Inför storpublik på Laröds IP stegade våra herrar under lördagen in på A-plan för sista gången denna seriesäsong. Med tanke på tabellplaceringen var det verkligen ett herrlag med ryggen mot repet som tog sig an den näst sista omgången. Att befinna sig på nedflyttningsplacering innebär alltid en viss anspänning och att laget såg lite sammanbitna ut inledningsvis får därmed anses vara naturligt.

Gästande IFK Malmö kom i sin tur från seger senast, vilket alltid har upphöjande effekt på självförtroendet, och ”Di gule” försökte också föra matchen inledningsvis. För hemmalaget, som haft bekymmer med läckage de senaste matcherna, syntes det tydligt att försvarsspelet var prioriterat inledningsvis. Ett fokusområde laget behärskade med stor bravur och man hade inga bekymmer med att stånga ner sin motkombattant så fort de försökte etablera spel på HIK:s planhalva.

Efter tio minuter jämnades spelet också ut och i takt med att minuterna passerade fick hemmalaget allt mer att säga till om. En förvandling av match som IFK Malmö hade svårt att acceptera och frustrationen växte i laget när spelarna kände att handlingen rann dem ur fötterna.

Den första halvleken var fattig på chanser, att annars utmärkta A-plan märkts av höstens intåg, påverkade så klart också spelet på plan, och de inledande 45 kännetecknades främst av ställningskrig. 0-0 stod sig in i pausvilan och känslan var att HIK såg lite starkare ut inför den avslutande akten.

En förnimmelse som visade sig stämma och HIK rivstartade verkligen efter halvtidsvilan. Efter några enstaka minuter lyckades hemmalaget etablera ett anfall ute på vänsterkanten. Kamal Barny lyckades slita sig loss från sin bevakare och stormade in i pausvilan. Försvararen försökte sätta stopp för hans framfart men rev istället ner Barny som sonika föll mot gräset. Domaren blåste för straff och ingen som gästade Laröds IP motsatte sig detta domslut.

Edis Agelius visade stålnerver från straffpunkten och avslutade behärskat. Därmed gav han också Hittarp ledningen i matchen, vilket innebar att man passerade sin motståndare i tabellen.

Resten av matchen spelade hemmalaget av med klinisk noggrannhet och bortsett från en nick på hörna, som gick en bit över HIK-målet, skapade IFK Malmö inga målchanser värda att nämna. Istället var det herrarna som hade bäst chanser att utöka sin ledning, via snabba omställningar, men dessa tog man inte riktigt tillvara på.

Matchen slutade således 1-0 till Hittarp som tog en hyperviktig seger i denna ödesmättade historia. Laget klättrade därmed upp på kvalplatsen, vilket känns betydligt bättre i magen, men än återstår en hel omgång av serien och i denna epilog kan väldigt mycket inträffa då många lag är involverade.

För herrarna väntar bortamatch då laget reser till lergökastaden Ängelholm, där Ängelholms FF är hemmahörande. Tredjeplacerade ÄFF befinner sig i tabellens toppskikt med häng på de mest nobla placeringarna så det blir en tuff avslutande uppgift, som ändå är allt annat än omöjligt. Mer om sista omgångens alla lager kan ni läsa på hemsidan senare i veckan.

//..Heja Hittarp