Inför Hällaryd - Dam

Efter förlusten i premiären, borta mot FC Rosengård 1917, har våra damer nu mobiliserat om inför helgens hemmapremiär.

På lördag, avspark 12:00, gästas vi av nykomlingen Hällaryds IF. En ny bekantskap för Hittarps IK och sådana är ju alltid trevliga att möta.

HIK fick ingen drömstart på säsongen men att ha en match i benen är nyttigt och att spelet blev så mycket bättre i andra halvlek bådar verkligen gott. Vi hoppas att man kan bygga vidare på detta redan till helgen.

Motståndet har inlett säsongen med en seger och en förlust. I premiären gick man på en nit i bortamötet mot Ifö Bromölla, som vann med 3-0. Senast fick laget dock gruvlig revansch då Emmaboda besegrades med samma siffror hemma på Klockarebacken.

Niki Gustafsson gjorde två av målen i den matchen så henne bör vi hålla ett vakande öga på. Det är dock matchens andra målskytt, Andréa Lagerberg som är Hällaryds renodlade målskytt.

Lördagens motståndare vann sin division 2-serie storstilat under fjolåret. På tio matcher spelade laget in 25 poäng vilket räckte till serieseger. På åtta av dessa matcher gjorda Lagerberg hela 16 mål. Mycket imponerande och att hon nu gjort sitt första för säsongen är säkerligen glädjande för Blekinge-laget.

HIK väntar fortfarande på sin första målskytt men hemma på Laröds IP svarar laget nästan alltid för starka prestationer. Vi hoppas att den trenden håller i sig även över denna säsong och ser verkligen fram emot att åter få njuta av laget hemma i norra Helsingborg.

Avspark redan 12:00 på lördag alltså och vi hälsar laget stort lycka till.