Inför Balkan - Herr

Förvisso har herrarna matchat mot både Eskilsminne och Högaborg tidigare men de matcherna har varit komprimerade och mer påmint om träning än match. Därför hävdar vi att lördagens batalj mot FBK Balkan är den första riktiga träningsmatchen denna försäsong och sådana är alltid roliga att bevittna.

Matchen spelas på Laröds IP med avsparkstid 15:00.

Om motståndet äger vi inga särskilt initierade uppgifter, detta är faktiskt en helt ny bekantskap och det är faktiskt alltid trevligt. Balkan spelar också i division tre, men tillhör den södra serien till skillnad från Hittarp som gör upp i den västra upplagan. Under fjolåret slutade laget fyra i trean och att detta blir en bra värdemätare vågar vi slå fast redan på förhand.

Säkerligen har gästerna ambitioner att haffa en än bättre tabellplacering under säsongen och för Hittarp, som också vill tillhöra tabellens absoluta stoppskikt, får därmed en värdefull hum om truppens status redan till helgen.

Hur Balkan har levererat på Silly-fronten vågar vi inte spekulera i men en hel del spelare har trillat in samtidigt som andra valt att representera andra klubbar. Det verkar som att fjolårets främste målskytt, Sami Güngör, inte tillhör klubben längre. I alla fall om hemsidans truppbeskrivning är adekvat.

För HIK är det dags för den nykomponerade truppen att nu hitta en framgångsrik och vägvinnande samverkan. Att Erik Edman vill spela en underhållande fotboll för HIK-publiken är vi rätt övertygade om och att detta spelsätt kommer kräva mycket av spelarna står lika klart. Att laget blott är en månad in i försäsongen kommer naturligtvis stundtals att lysa igenom. Förhoppningen är att stora penseldrag kan dras av prestationen och att tendenser börjar skymtas.

Vi hälsar FBK Balkan varmt välkomna till Laröds IP och hoppas på mycket publik i årets första seniormatch på Laröds IP.

//..Heja Hittarp