Infö Anderstorp

I morgon lördag är det dags för herrarna igen. Laröds IP agerar skådeplats och för motståndet svarar Anderstorp. Avspark 13:00.

Serieledande HIK har verkligen satt sig i förarsätet inför avslutningen på säsongen. Sex matcher återstår och ner till tvåan Halmia har laget fem poäng.

För Anderstorp ser läget betydligt dystrare ut. Endast två poäng har man lyckats skrapa ihop denna säsong och den skrala skörden innebär att laget innehar jumboplatsen. Laget har inte direkt rosat marknaden offensivt men det är framför allt i försvarsspelet som det brustit denna säsong.

På 14 matcher har laget släppt in 78 mål i egen bur. Över 5,5 per match och det är förstås alldeles för många för att kunna hävda sig. Senast förlorade laget med 5-1 hemma i Anderstorp mot Högaborg.

Laget har fortfarande en teoretisk chans att klara sig kvar och även fast den är minimal är det i alla fall ett halmstrå att greppa tag i. Då kommer det dock krävas tre poäng på Laröds IP i helgen.

En spelare som ändå haft en klart godkänd säsong är Mehmet Murati. Anfallaren har gjort fem mål på tio matcher vilket är hyggliga siffror.

Att Hittarp är storfavoriter i matchen är odiskutabelt men arbetet måste ändå göras. Efter tre supersolida insatser mot tufft motstånd hoppas vi att laget nu mobiliserat om ordentligt. Att ställa in skorna är inget alternativ och förhoppningen är att våra herrar ska sätta ner foten omgående och därmed tidigt kväva Anderstorps poängförhoppning.

Avspark 13:00 alltså. Varmt välkomna till Laröds IP