Förlust på IP - Dam

HIK Dam har inte fått en optimal inledning på säsongen. I hemmapremiären, mot Hällaryd, fick laget en pangstart. Nyförvärvet Emma Björklund gav nämligen Hittarps IK ledningen efter bara några enstaka minuter.

Dessvärre skulle gästerna, som är nykomlingar inför säsongen, komma tillbaka per omgående och lagets notoriska målskytt, Andrea Lagerberg kvitterade redan i den sjätte matchminuten efter ett avslut som gick rätt upp i krysset.

HIK svarade för en betydligt bättre prestation jämfört med i premiären. Lagdelarna höll ihop och spelet kantades av större variation. Laget vaskade också fram en hel del heta målchanser men lyckades inte förvalta dem. I slutet av första halvlek skulle laget dock gå ner sig och detta utnyttjade Hällaryd med klinisk ackuratess.

Samma Lagerberg gjorde sitt andra mål i matchminut 40 och strax innan halvtidsvilan skulle Hällaryd dessutom spä på sin ledning till 3-1. Kanske att den tropiska värmen gjorde att HIK-spelarnas prestation dalade strax innan paus. Oavsett är det alltid irriterande att släppa in mål så nära inpå halvtidsvilan.

HIK fortsatte att trumma på i andra halvlek och Hällaryd fick mestadels ägna sig åt att försvara eget mål i hettan. Knappa kvarten in i andra akten kom reduceringen. Lotten Crafoord-Larsen hittade in till Sara Hansson som nickade bollen i mål.

Därefter tilltog pressen och vi var många som kände vittring. Dessvärre saknades skärpan och när domaren blåste av matchen stod det 2-3 på resultattavlan. HIK ska ha en stor eloge för sättet man kämpade och visst var laget förtjänta av poäng i värmen.

Det krävs dock större effektivitet och vi hoppas att den infinner sig i nästa omgång. Då möter laget Trelleborgs FF borta på Vångavallen. Den matchen spelas redan på onsdag, avspark 19:30.