Förlust mot Trelleborg

Våra damer fick inte den drömstart på höstsäsongen som vi hade hoppats på. Gästande Trelleborg visade sig vara för starka och vann lördagens match på Laröds IP med 6-1.

Om förlusten finns inte mycket att orda om. HIK hängde bra med i början på matchen och det var först i slutet som TFF:s segersiffror onödigt tilläts att rinna iväg.

Matchen startade jämnt och efter 25 minuters spel stod det 1-1. Först tog Trelleborg ledningen, genom Elin Engbe, men Mell Karlsson lyckades utjämna tillställningen med hjälp av pannan kort därefter.

Det var ändå TFF som skulle återta ledningen efter cirka halvtimmen spelad, återigen genom Elin Engbe, och detta resultatet stod sig sedan halvleken ut.

I andra försökte HIK komma ifatt, man gav det ett rejält försökt, men när Trelleborg utökade sin ledning gick luften ur hemmaspelarna.

Därefter tillät hemmalaget sin motståndare att producera alldeles för enkla mål och det mindre smickrande slutresultatet kändes lite onödigt stort.

Redan på onsdag är det dags för ny match och för andra gången denna säsong vankas det derby mot Eskilsminne. Denna gång spelas matchen borta på Västergård och om derbyt går det att läsa på hemsidan senare i veckan.