Förlust mot TFF

HIK Dam har det fortsatt tungt i serien och under torsdagskvällen kom det tredje raka nederlaget. Trelleborg visade sig vara lite för starka hemma på Vångavallen och vann matchen med 3-1. Sara Hansson gjorde HIK-målet.

Hemmalaget inledde matchen med mycket boll och HIK valde att ligga rätt i sina positioner och sedan ställa om så fort tillfälle gavs. En matchplan laget förhöll sig till med stor noggrannhet och TFF hade svårt att trä igenom det kompakta försvaret.

Efter dryga 20 minuter skulle Trelleborg ändå lyckas ta ledningen men Hittarp fortsatte enligt strategin och bara några minuter efter hemmalagets ledningsmål kom också kvitteringen. Sara Hansson var alltså sist på bollen efter en väl genomförd omställning.

Matchen fortsatte i samma anda och HIK hade god kontroll men återigen släpper laget in ett psykologiskt jobbigt mål i slutet av halvleken. Tungt så klart, inte minst efter en gedigen insats.

Tyvärr skulle den andra halvleken inledas med nytt hemmamål och därefter gick luften ur HIK-bubblan. Detta var också det sista målet i matchen som alltså slutade 3-1 till Trelleborgs FF.

Huvudtränare Fredrik Svanbäck såg ändå ljuspunkter väl värda att bygga vidare på

– Trelleborg är ett bra lag. Sen är det mycket nytt för oss. Det är nytt spelsystem och bara vår tredje match. Vi tar steg hela tiden och det går åt rätt håll.

För laget återstår nu två matcher på kort tid innan sommaruppehållet tar vid. Redan på söndag reser laget till Strandängens IP för match mot Ifö Bromölla. På den efterföljande onsdagen väntar sedan derby, hemma på Laröds IP, mot Eskilsminne IF.

Mer om dessa matcher senare.

(bild lånad från trelleborgsff.se)