Förlust mot Emmaboda

Våra damer lyckades inte ta poäng i den viktiga bortamatchen mot Emmaboda. Hemmalaget vann med 2-1 och greppade därmed tag i det sista halmstrået. Förlusten innebär att HIK återigen är på fel sida strecket, två poäng efter Färjestaden som gick förbi.

Dock återstår det åtta matcher av säsongen så det finns alla möjligheter att ta sig upp på säker mark igen.

HIK fick en jättebra start på matchen. Redan efter några minuter var Sara Hansson nära att ge gästerna ledningen. Utdelningen skulle dock komma genom Mell Karlsson som på frispark fick till en riktig pärla. Rätt upp i krysset från 25 meter.

Efter målet jämnade tillställningen ut sig en aning. Emmaboda hittade rätt i sina positioner och fick därefter alltmer att säga till om. Laget ska också hinna kvittera innan halvtidsvilan tog vid. Hemmalaget utnyttjade HIK-slarv i försvaret och fick på ett bra avslut, otagbart för Filippa i mål.

Resultatet stod sig halvleken ut och i början på andra fick HIK ett gyllene tillfälle att återta ledningen. Isabelle Angel kom fri med målvakten men avslutet träffade stolpen och ut. Otur!

Därefter böljade spelet en aning och lagen bytte målchanser med varandra. I slutet var det ändå Emmaboda som skulle få sista ordet, på hörna. Resultatet stod sig sedan matchen ut.

En svidande förlust, så klart, men vi vägrar att ge upp och tar istället sikte mot nästa match. Den spelas också på bortaplan och denna gång reser damerna till Nättraby för match mot Nättraby GOIF. Söndag 19 september avspark 14:00.