Förlust mot Borås

Under söndagseftermiddagen betvingades Hittarps IK för första gången denna säsong, i bortamötet mot Borås AIK. Matchen slutade 5-2 till hemmalaget (1-0 i halvtid) och det var ett besviket HIK-lag som reste hem till norra Helsingborg senare under kvällen. 

Gästande Hittarp var inte beredda på sin motståndares täta försvarsspel. Förvisso skapade HIK ett par bra lägen inledningsvis, men det var ändå Borås som skulle ta ledningen i matchen. Ett snöpligt sådant som föranleddes av långt utkast från målvakt upp till lagets resliga anfallare. Hon vände upp och avslutade lågt vid vänster stolpe. 

Därefter pressar HIK på för en kvittering, fortsätter att skapa heta målchanser men bolluslingen vägrar att gå HIK:s väg. Närmast är Isa Aguilar som med magen försöker styra in en hård frispark slagen av Mia Westerblad. Bollen går dock strax utanför och resultatet står sig därmed halvleken ut. 

Trots underläget var det med optimism som HIK ämnade sätta tänderna i den andra halvleken. Det var trots allt gästerna som dominerade stora delar av matchen hittills. Dessvärre skulle man få en riktig mardrömsstart då Borås AIK, blott 30 sekunder in i matchen, utökade sin ledning. 

Strax därefter kommer dock reduceringen, efter ett kraftfullt anfall där Isa Aguilar är sist på bollen. 

Därefter trycker HIK upp sitt lag, chansar lite mer i defensiven, och av manövern lyckas laget etablera sitt spel på motståndarnas planhalva. Borås har dock en stark pivot som man förser med längre bollar och att jaga hem för att skydda eget mål tar på krafterna. 

Då HIK inte får utdelning på sitt bollinnehav samtidigt som Borås är kliniska i sina avslut står det 4-1 till hemmalaget med halva halvleken spelad. 

Mia Westerblad reducerar förvisso, från straffpunkten, och i slutet chansar gästerna genom att ta ut Josefin Månsson i målet. Ett försök som inte faller väl ut då Borås nästan omgående fastställer slutresultatet. 

Matchen slutar 5-2 till Borås AIK. Ett resultat som kanske inte speglar matchbilden samtidigt som Borås ska ha en stor eloge för sättet de tar tillvara på sina målchanser. En svidande förlust som vi förhoppningsvis kan dra nytta av inför fortsättningen av säsongen. 

Två spelade debuterade i HIK-tröjan, Paula Lillsjö och Julia Jonasson. Det är en hel del nya spelare i Hittarps IK denna upplaga och att förvandla truppen till en lagmaskin kommer säkerligen ta ett par matcher. 

På söndag är det dags igen, även denna gång är det bortaplan som gäller och för första gången i år reser laget till Göteborg. Där väntar den klassiska föreningen, GAIS. Laget är förvisso nystartat men värvningarna talar sitt tydliga språk, detta är en toppkandidat. 

Okristlig avsparkstid på söndag, 18:15 i Lundenhallen och om matchen kan ni läsa på hemsidan senare i veckan. 

//..Heja Hittarp