Förlust i Hammenhög - Dam

Under lördagen kom årets första förlust för damerna. På Hamondavallen i det alltid tuffa mötet mot Hammenhögs IF betvingades laget av ett tufft motstånd. Matchen slutade 2-0 till hemmalaget.

Trots besvikelsen över att lämna utan poäng fanns det mycket i prestationen som var positivt. Hammenhög är ett förmodat topplag och att gå bet i deras hemmamiljö är inget att skämmas över.

Desto roligare att HIK svarade för en gedigen insats och i första halvlek skapade man gott om målchanser. Dessvärre lyckades man inte förvalta lägena och i tuffa matcher måste skärpan infinna sig ifall poäng ska erhållas. En lärdom vi tar med oss.

I den tryckande värmen orkade HIK inte streta emot i andra halvlek. När Hammenhög tog ledningen i matchminut 57 gick luften ur gästerna. När hemmalaget dessutom utökade sin ledning med kvarten kvar att spela fanns det inte ork kvar för en avslutande forcering.

En så kallad hedersam förlust. Vi tar med oss många positiva besked men är så klart aldrig nöjda med ett nederlag.

På lördag är det dags igen. Denna gång är det Laröds IP som gäller och för motståndet svarar Ölandslaget Färjestadens GOIF. Ett lag som haft en tuff inledning på säsongen, men mer om denna match senare i veckan.

//..Hittarps IK