Derbyseger mot Råå

Herrarna tog en både imponerande och meriterande seger i bortaderbyt mot Råå IF. HIK vann med 2-1 nere i södra Helsingborg och befäste därmed sin plats som serieledare.

Oliver Åkerman gjorde båda Hittarpsmålen denna eftermiddag och iklädde sig därmed rollen som den stora matchhjälten.

Som alltid när det vankas derby var detta en laddad drabbning präglad av mycket kamp och inställning. Planens beskaffenhet tillät inget skönspel och istället var det en fysisk match med många dueller.

HIK har skämt bort oss med anfallsglad fotboll och att kunna stå upp även i denna typ av matcher är så klart glädjande.

Efter cirka 20 minuter tog HIK ledningen, ett resultat som stod sig halvleken ut.

I andra fortsatte gästande Hittarp att vara det bättre laget. Derbystämningen jämnade ut oddsen men i de avgörande momenten syntes det ändå att detta vara en match mellan två lag i olika tabelländar.

Kvarten in på andra halvlek gjorde Åkerman sitt andra för dagen och uppförsbacken som hemmalaget tvingades ställas inför visade sig vara något för brant.

Det skulle komma en reducering, på hörna, och det återstod förvisso dryga 20 minuter kvar att spela därefter. Råå skulle ändå inte hota på allvar och HIK kunde därmed resa hem till norra Helsingborg med en mäkta skön trepoängare i bagaget.

Segern innebär alltså att Hittarp behåller förstaplatsen. Laholm och Halmia jagar två poäng bakom och i nästa match väntar just Halmia. På lördag spelas denna rafflande batalj, Laröds IP agerar skådeplats och avsparken sker klockan 12:00.

Mer om det senare i veckan.